imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața primului meci oficial din noul sezon

U-Banca Transilvania va disputa luni, 13 septembrie, prima partidă oficială a noului sezon. Gruparea clujeană a ajuns în Grecia și se pregătește de turneul din preliminariile Basketball Champions League. După tragerea la sorți efectuată în luna iulie, atenția noastră s-a îndreptat asupra formației Salon Vilpas Vikings, nimeni alta decât campioana Finlandei.

Confruntarea se va desfășura la Peristeri Indoor Hall, cu începere de la ora 20:30. Jocul va putea fi urmărit pe pagina de youtube a clubului nostru.

U-Banca Transilvania se află pentru a patra oară în preliminariile Basketball Champions League. În istoria recentă, ardelenii nu au înfruntat o formație din Finlanda. Vilpas Vikings provine din orașul Salo și are o istorie de peste 100 de ani. Chiar și așa, ascensiunea echipei a început doar în urmă cu câteva sezoane. Cu alte cuvinte, palmaresul vikingilor cuprinde un titlu de campioană și o cupă a Finlandei, cucerită în stagiunea 2018/2019.

Aruncând o privire peste lotul nordicilor, trebuie precizat faptul că efectivul de jucători a suferit modificări față de stagiunea precedentă. 6 baschetbaliști noi au sosit sub comanda lui Sami Toiviainen, un tehnician în vârstă de 46 de ani. 

La Vilpas a rămas pivotul Jeremiah Wood, un veteran la cei 36 de ani ai săi. El a fost principalul remarcat al sezonului anterior. Pe de altă parte, alb-roșii i-au adus pe Justin Young (extremă de forță), Bryan Griffin (pivot) sau Marcus Lovett Jr (Conducător de joc). De asemenea, Vikings l-a transferat pe internaționalul finlandez Roope Ahonen, care a venit din eșalonul secund spaniol. Căpitan este Mikko Koivisto (34 de ani, fost jucător la Royal Hali Gaziantep și Skyliners Frankfurt). 

Salon Vilpas a disputat primul meci amical pe 30 august și a obținut o victorie clară, 98-76 cu Kobr. Apoi, viitorii noștri oponenți și-au măsurat forțele cu Lahti Basketball, tot din Finlanda. Meciul s-a încheiat cu victoria vikingilor, scor 98-87. În amicale s-a remarcat Jeremiah Wood, capabil să puncteze în ofensivă, dar și să contribuie cu recuperări. Totodată, puncte pot furniza și Bryan Griffin, respectiv Juho Nenonen.

Salon Vilpas va juca pentru prima oară în preliminariile Basketball Champions League. Învingătoarea încleștării o va înfrunta miercuri, 15 septembrie, pe Peristeri.  

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit