imagine articol

Baschetbaliștii noștri sunt pregătiți pentru turneul de la Sibiu

U-Banca Transilvania se află la Sibiu, pentru un nou turneu al Ligii Naționale. Gruparea noastră va da piept joi, 21 ianuarie, cu BC CSU Sibiu. Ulterior, vineri, 22 ianuarie, clujenii își vor măsura forțele cu FC Argeș Pitești.

Drept urmare, jucătorii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan se pregătesc de primul Derby al Ardealului din actuala stagiune. Din păcate, va fi o încleștare atipică, fără suporterii care dau atâta culoare unei astfel de confruntări. Trebuie evidențiat faptul că trupa lui Dan Fleșeriu traversează un sezon la înălțime, ocupând locul doi în clasament, cu un bilanț de opt rezultate pozitive și un eșec.

Formația de pe Cibin a schimbat numeroși baschetbaliști, însă noii sportivi s-au integrat rapid în sistemul gândit de Fleșeriu. Astfel, Marquis Addison este principalul remarcat, bifând medii de 17.7 puncte, 3.3 recuperări și 2.1 pase decisive. În plus, Isaiah Philmore și Chris Cooper au în continuare prestații remarcabile, pe când Lucas Tohătan înscrie peste 13 puncte pe meci. 

Întâlnirea dintre U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu are loc joi, de la ora 18:15, în direct la Digi Sport 2, Look Sport, respectiv FRB TV. 

Vineri, U-Banca Transilvania va juca în compania celor de la FC Argeș Pitești. Echipa condusă de Tudor Costescu se află pe cinci în clasament, cu un bilanț de șase victorii și trei înfrângeri. Cu ocazia turneului din Sala Transilvania, la argeșeni va debuta, cel mai probabil, și noul jucător, americanul Toarlyn Fitzpatrick. 

La Pitești, Nikola Jevtović a impresionat în actuala stagiune, înregistrând statistici de 15.1 puncte și 8.1 recuperări. Totodată, Mladen Jeremić poate oricând să pună probleme prin aruncările de la mare distanță, iar la capitolul români, alb-violeții îi aruncă în luptă pe internaționalii Tudor Gheorghe, Rareș Uță și Mihai Măciucă.

Partida dintre FC Argeș Pitești și U-Banca Transilvania va fi transmisă pe Digi Sport 3, Look Sport și FRB TV, cu începere de la ora 16:30

U-Banca Transilvania este neînvinsă în Liga Națională, contabilizând opt succese. 

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania 

Obiectivul nostru principal este clar, vrem ca la final să ieșim campioni. Este o situație atipică în acest sezon, dar toate echipele au aceeași problemă. Pentru toți este ciudat. Chiar și așa, noi vrem să ieșim campioni. În turneele precedente am întâlnit adversari de valori diferite. Dacă ne aducem aminte, la primul turneu am întâlnit pe Steaua și pe Voluntari și am jucat fără pivoți, reușind să ne descurcăm. Acum urmează cel mai dificil turneu, la Sibiu. În prima zi vom întâlni echipa gazdă, care joacă foarte bine acasă și a obținut rezultate bune. Sibienii sunt într-o formă bună. Apoi, în meciul al doilea, vom juca cu echipa Piteștiului. Ei au construit un lot puternic, iar antrenorul lor este și selecționerul României. Trebuie să fim concentrați la primul meci. În sport, meciul care urmează este cel mai important. Sibiul este o echipă atletică, jucătorii se simt bine pe teren și în majoritatea terenului arată că își pot domina fizic adversarii. Sunt puternici la recuperări, trei jucători au un procentaj de peste 60% la aruncările de trei puncte. Echipa lor înscrie multe puncte în fiecare partidă. Chiar dacă se joacă fără fani, în meciul dintre Sibiu și Cluj rar găsești o favorită certă. Pe de altă parte, noi avem cele mai bune condiții. Mă refer aici la cea mai bună sală, cel mai bun buget. Dorința noastră de a fi campioni e bazată pe fapte reale. Totuși, există și un revers al medaliei. Adversarii noștri joacă cu o motivație extraordinară când ne întâlnesc. Ei vor să demonstreze că pot să ne învingă. În campionat oricând poate să apară înfrângerea, dar sunt convins că băieții noștri s-au pregătit perfect. Am depășit toate problemele și sunt optimist. Mai vreau să dezbat un aspect care nu este legat de viitorul turneu. Este un aspect care nu face bine baschetului românesc. Tudor Șomăcescu, unul dintre cei mai talentați baschetbaliști români, selectat de U-BT, a decis să plece în Statele Unite. Eu îi doresc să își îndeplinească visul. Astăzi există mai multe business-uri în baschet, iar banii sunt importanți. Din această cauză, în multe țări, inclusiv în Serbia, copiii sunt atrași de formațiile bogate din străinătate. Acest lucru poate fi greșit și se întâmplă și din cauza agenților, care au propriile interese. Nu este o profesie pe care eu o respect foarte mult, dar știu că așa sunt vremurile. Când cineva devine în paralel agent, antrenor, jucător sau secretar general... asta nu pot să înțeleg. Este o luptă a intereselor. Atunci când cineva găsește un jucător talentat și îl forțează să plece, atunci să nu spună că o face în interesul baschetului românesc. Există și situația când acel jucător nici nu va mai evolua la naționala țării de proveniență. Dacă cei mai talentați baschetbaliști români continuă să plece, atunci în țară vor rămâne doar sportivii de un nivel mediu sau mediocru. Drept urmare, baschetul românesc va fi tot în categoria a doua din Europa. 

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania 

Așa cum a spus domnul antrenor, turneul de la Sibiu va fi cel mai greu. În primul meci vom întâlni o echipă foarte bună. Sibienii au pierdut doar o partidă, au jucători de valoare și va fi dificil. Cred că trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o în sfertul trei al jocului cu SCM U Craiova. Mă refer aici la agresivitate. De asemenea, trebuie să îl integrăm și mai bine pe Mike. Jucăm pe terenul lor și cred că vom face o figură frumoasă. Eu joc baschet profesionist de peste 15 ani. Fiecare campionat are echipe bune sau echipe mai slabe. Mă bucur că în România joacă și baschetbaliștii mai tineri. Poate că tinerilor de la Oradea, Sibiu sau Cluj le prind bine meciurile cu oponenți mai slabi. Pot să prindă minute și să progreseze. Noi asta încercăm aici. Avem jucători tineri, care uneori pot fi văzuți ca un minus. Totuși, au șansele lor și cred că vor deveni oameni de bază.  

HAIDE "U"
35

Parteneri