imagine articol

Brandon Brown se alătură campioanei României

U-Banca Transilvania a mai transferat un nou conducător de joc. Este vorba despre Brandon Brown, un fundaș care sosește la Cluj-Napoca din prima ligă franceză. Acesta a jucat în ultimul sezon la Boulogne-Levallois, formație care a participat și în EuroCup. 

Brandon este născut pe 14 august 1989 în Tacoma, statul american Washington. Jucătorul măsoară 1.86 metri și a absolvit colegiul Western Montana. Primul contract profesionist l-a semnat în Brazilia, jucând pentru Basquete Cearense și Rio Claro Basquete. Ulterior, în stagiunea 2015/2016, Brown a făcut pasul spre Europa și a semnat cu polonezii de la King Wilki Morskie Szczecin.

În Polonia, noul nostru jucător a mai activat și la Siarka Tarnobrzeg, Turow Zgorzelec sau Trefl Sopot. Totodată, Brandon a mai trecut pe la Omonia Nicosia (Cipru), Balkan Botevgrad (Bulgaria) sau Nizhny Novgorod (Rusia). 

În maioul trupei din Rusia, Brown a bifat prezențe în Basketball Champions League, remarcându-se cu medii de peste 13 puncte pe meci în 18 apariții. În schimb, în ediția precedentă din Franța, americanul a contabilizat statistici de 8.1 puncte, 3.1 pase decisive și 1.1 recuperări. Brown a prins și meciuri în EuroCup, acolo unde a ieșit în evidență cu medii de 7.3 puncte, 2.8 pase decisive și 2.2 recuperări.

La capitolul transferuri, U-Banca Transilvania l-a mai adus până la ora actuală pe Giordan Watson. În plus, o serie de baschetbaliști și-au prelungit contractele cu campioana României.

Brandon Brown, jucător U-Banca Transilvania:

Nu a fost o decizie ușoară pentru mine și familia mea. Totuși, am vorbit cu oamenii din staff și cu unii jucători și așa m-am hotărât. Mi-am dat seama că toată lumea formează o familie la Cluj și ne vom lupta cu toții pentru același scop. Am auzit că echipa are tradiție și fani pe măsură.

HAIDE "U"
53

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit