imagine articol

U-Banca Transilvania a învins-o pe Igokea Aleksandrovac

U-Banca Transilvania a obținut o victorie în fața echipei Igokea Aleksandrovac. După ce s-au duelat anul trecut în preliminariile Basketball Champions League, cele două s-au întâlnit la un turneu de verificare desfășurat în Bosnia și Herțegovina. Formația noastră a reușit să câștige dramatic meciul, scor 64-63.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au impresionat în debutul confruntării, când au condus la 11 puncte, scor 15-4. Jucătorii noștri au plimbat eficient mingea și au găsit omul liber, însă Igokea a limitat din diferență până la finalul sfertului, 21-18. În actul secund, U-Banca Transilvania a fost din nou inspirată. Dustin Hogue și-a făcut simțită prezența pe ambele faze ale jocului, în timp ce Elijah Stewart a avut un cuvânt de spus în ofensivă. Astfel, la pauză conduceam cu 37-32.

Igokea a oferit o replică mult mai solidă în partea secundă. Profitând de inexactitățile noastre din atac, adversarii au preluat conducerea. Mai mult, trupa din Bosnia și Herțegovina a pus umărul la un parțial de 9-0 pentru a se desprinde la 52-47. În actul decisiv, clujenii s-au reinstalat la cârma jocului, iar finalul a fost unul dramatic. În cele din urmă, Igokea a ratat o aruncare liberă vitală, astfel că am repurtat un rezultat pozitiv.

Andrija Stipanović a contabilizat 14 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții. Elijah Stewart a strâns 11 puncte, 3 assist-uri și 2 recuperări, pe când Patrick Richard a ieșit în evidență prin 10 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Tot 10 puncte a izbutit și Toni Katić, alături de 2 intercepții și o pasă decisive. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Am jucat un meci cu o echipă foarte fizică, o echipă bună din Liga Adriatică. Mă bucur de nivelul de combativitate arătat. Deși nu am jucat foarte bine ofensiv, am reușit să ținem echipa din Igokea la 63 de puncte, ceea ce este o realizare notabilă. Mă bucur că am reușit să învingem. Pas cu pas devenim o echipă mai bună. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni și ne concentrăm pe partida de vineri, cu Mornar Bar.  

Parteneri