imagine articol

Începem asaltul final pentru titlul de campioană

Finala Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2020-2021, demarează miercuri, 9 iunie. U-Banca Transilvania își măsoară forțele cu CSM CSU Oradea, la BTarena din Cluj-Napoca. Formația noastră beneficiază de avantajul terenului propriu, așa că va găzdui primele două întâlniri. Ulterior, seria se va muta la Arena Antonio Alexe.  

Prima confruntare este programată miercuri, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport, Look Sport și FRB TV. Totodată, va fi al doilea meci pe care clubul nostru îl dispută cu spectatori, după cel de sâmbătă, cu CSO Voluntari. În acest sens, informații despre bilete și accesul în sală pot fi găsite AICI.

Formația pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a obținut în urmă cu trei zile calificarea în ultimul act al campionatului. Alb-negrii au răpus-o pe CSO Voluntari cu 3-2 la general. Ultima dispută s-a încheiat la scorul de 75-56. Anterior, U-Banca Transilvania a depășit-o fără emoții pe CSM Galați. În schimb, bihorenii au trecut de BC FC Argeș Pitești în semifinale, cu 3-0 la general. În drumul lor spre finală, baschetbaliștii lui Cristian Achim au învins-o și pe BC SCM Timișoara, cu 2-0 la general. 

Finala aduce față în față două dintre cele mai de succes grupări din baschetul românesc. Pe lângă trofeele câștigate, viitoarele combatante au încheiat sezonul regulat și pe primele două poziții. U-Banca Transilvania a obținut locul întâi, grație celor 23 de succese și 3 eșecuri. Leii au repurtat 21 de rezultate pozitive și 5 înfrângeri.

În actuala stagiune, U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea și-au măsurat forțele de trei ori. În campionat, cele două și-au împărțit victoriile. Baschetbaliștii noștri s-au impus la Cluj-Napoca, scor 90-77, dar au pierdut la Oradea, 83-77. Pe de altă parte, Oradea ne-a eliminat din semifinalele Cupei României, odată cu turneul final desfășurat în primăvară, la BTarena. 

U-Banca Transilvania nu a înfruntat-o niciodată pe CSM CSU Oradea într-o finală a Ligii Naționale. Chiar și așa, cele două sunt obișnuite să se lupte pentru Cupa României. În sezonul precedent, U-Banca Transilvania a câștigat Cupa în dauna bihorenilor. La fel s-a întâmplat și în 2016, respectiv 2018.

Finala se va desfășura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

Sezonul acesta a cauzat probleme la fiecare echipă. Și noi ne-am confruntat cu probleme. Chiar și așa, am ajuns în finala campionatului. Putem să culegem acum roadele muncii depuse tot sezonul. Jucăm finalul campionatului în fața fanilor și mă bucură acest lucru. Avem o responsabilitate față de suporterii noștri. Noi ne-am străduit în permanență să obținem avantajul terenului propriu. Sperăm ca situația să se liniștească și să îi primim pe fani în Play-Off. Prezența lor în sală constituie un mare plus. Pe masă se află trofeul de campioană și întâlnim Oradea, o formație experimentată. Joacă în aceeași formulă, au câștigat trofee și au obținut performanțe în FIBA Europe Cup. Sunt un club ambițios, profesionist. Până la urmă, consider Oradea drept un adversar serios. Cu siguranță urmează o serie de meciuri strânse. 

Branko Ćuić, director sportiv executiv U-Banca Transilvania

Să fiu sincer, o finală era mai ușor de jucat pe teren. Acum, de pe margine, privesc totul cu o încărcătură și mai mare. Eu sunt un om care vrea să câștige întotdeauna. Locul doi niciodată nu este suficient. Nu mă prea uit la trecut, dar există unele semne. În 2017, la ultimul titlu câștigat de echipă, noi ne-am impus în semifinale cu 3-2. Înainte de meciul decisiv, Aleksandar Rašić și-a rupt tendonul lui Achile. Acum am câștigat cu 3-2, iar înainte de meciul cinci, Mihai Silvășan și-a rupt tendonul lui Achile. Dacă este un semn, spun doar atât: Doamne, ajută! 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania  

Toată munca depusă în acest sezon se rezumă la finală. Mulți și-au dorit o astfel de finală, între Cluj și Oradea. Suntem încântați și de abia așteptăm să începem. Luăm totul pe rând și ne bucurăm că suntem alături de fani. Începem să revenim la normalitate și asta este o adevărată binecuvântare. Sperăm ca fanii să ne susțină în număr cât mai mare.

HAIDE "U"
0

Parteneri