imagine articol

U-Banca Transilvania l-a transferat pe Dustin Hogue

Clubul nostru continuă campania de achiziții și a bătut palma în acest sens cu Dustin Hogue. El este un baschetbalist american în vârstă de 29 de ani, care poate fi utilizat pe poziția de extremă. Sportivul măsoară 1.98 m și sosește la U-Banca Transilvania de la fosta noastră adversară din FIBA Europe Cup, Enisey Krasnoyarsk. 

Pe numele complet Dustin Vidal Morgan Hogue, sportivul este originar din orașul Yonkers, statul New York. După ce a absolvit liceul Lincol, Dustin a evoluat în colegiu la Indian Hills CC și Iowa State University. Ulterior, Hogue și-a început cariera profesionistă în Grecia, semnând cu Nea Kifissia. S-a remarcat imediat, iar mulți l-au comparat cu Kyle Hines, fost jucător la Olympiacos Pireu, CSKA Moscova și actualmente la Olimpia Milano. 

Mai exact, Dustin este un baschetbalist puternic, capabil să își facă loc în spațiul de trei secunde și să obțină recuperări. Drept dovadă, în Grecia a fost printre principalii recuperatori și s-a evidențiat cu medii de 12.5 puncte, 8.1 recuperări și 1.4 pase decisive. Americanul a mai îmbrăcat maioul grupărilor Dolomiti Energia Trento (Italia), Goyang Orion Orions (Corea de Sud) și Aquila Basket Trento (Italia).

În stagiunea precedentă, Hogue a jucat la Enisey Krasnoyarsk din Rusia, formație angrenată și în Liga VTB. În 23 de meciuri disputate în Liga VTB, Dustin a izbutit medii de 11.9 puncte, 7.6 recuperări și 2.1 pase decisive, fiind ales și în All Star Five-ul întrecerii.

Până la ora actuală, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Giordan Watson, Brandon Brown, Stefan Birčević și Luca Colceag.

Parteneri