imagine articol

U-Banca Transilvania l-a transferat pe tânărul Luca Colceag

U-Banca Transilvania se întărește la capitolul jucătorilor U23. Clubul nostru a transferat unul dintre cei mai importanți baschetbaliști români din generația 2003. Este vorba de Luca Colceag, un sportiv care a fost ales în echipa ideală a Turneului Final U18, care s-a desfășurat la Oradea, fiind câștigat de Academia U-BT. Luca a ajuns până în semifinalele întrecerii și a înregistrat medii de 22.4 puncte, 21.6 recuperări, 3.8 pase decisive, 2.8 intercepții și 2.8 capace în 38 de minute jucate!

Colceag poate evolua pe poziția de extremă și măsoară 2 m. Luca sosește la U-Banca Transilvania de la CSO Voluntari, echipă la care a jucat în șapte meciuri în ultimul sezon al Ligii Naționale. 

Colceag a debutat pe prima scenă a baschetului românesc în stagiuna 2019/2020, dar a fost un om de bază al Voluntariului și în meciurile din Liga I. Acum, Luca se află cu naționala U20 a României la Sopron, pentru partidele din FIBA U20 European Challengers.

Ca un aspect inedit, Luca provine dintr-o familie care știe ce înseamnă spiritul Universității. Sorin Colceag, tatăl lui Luca, a fost fotbalist și a apărat poarta lui „U”. De asemenea, mama lui Luca, Daniela, a făcut parte din echipa glorioasă a Universității la baschet feminin, în anii '90.

Luca împlinește astăzi 18 ani. Cu această ocazie, îi urăm "La mulți ani!", sănătate și mult succes!

HAIDE "U"
40

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele Calimani