imagine articol

U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri pe Peristeri B.C.

U-Banca Transilvania este pregătită să se dueleze cu un nou adversar în preliminariile Basketball Champions League. Baschetbaliștii noștri o înfruntă miercuri, 15 septembrie, cu Peristeri BC. Meciul se va desfășura pe terenul elenilor și va putea fi urmărit în direct pe pagina de YouTube a clubului nostru. Fluierul de start se va da la ora 20:30.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vin după o primă victorie obținută luni. Campioana României a eliminat-o pe Vilpas Vikings din Champions League, după ce s-a impus cu 106-97. Alb-negrii au izbutit un prim sfert la înălțime, apoi finlandezii au revenit grație coșurilor de la mare distanță. În cele din urmă, Richard și compania au fost superiori și au repurtat un rezultat pozitiv, debutând cu dreptul în noua stagiune. 

De partea cealaltă, Peristeri va disputa miercuri prima confruntare oficială a sezonului. Elenii au fost calificați direct în semifinalele turneului preliminar. Baschetbaliștii lui Sotirios Manolopoulos s-au reunit în luna august și au jucat o serie de meciuri amicale. Printre acestea se numără o întâlnire cu Iona College din Statele Unite. Universitatea de peste ocean este condusă de celebrul Rick Pitino, antrenor inclus în Naismith Hall of Fame și fost selecționer al Greciei. Peristeri a câștigat disputa cu 82-72. 

Totodată, Peristerii s-au duelat cu Monaco, formație angrenată în Euroligă. Francezii s-au impus cu 90-78. Peristeri a mai pierdut și cu Lavrio (Grecia), scor 88-85. În ultimul amical, galben-albaștrii au trecut la 87-58. Informații despre lotul viitorilor adversari pot fi aflate printr-un click AICI.

Peristeri se va bucura, așadar, de avantajul terenului propriu miercuri, iar în sala de 4.000 de locuri sunt așteptați și suporteri. Este pentru a doua oară în istoria recentă când clubul nostru întâlnește o grupare din Grecia în competițiile oficiale. În toamna lui 2007, clujenii au dat peste PAOK Salonic în preliminariile FIBA Eurocup.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Venim după victoria cu Vilpas, o victorie extrem de muncită. Până la urmă, victoria e victorie. Ne-a adus un plus de optimism și un plus de pozitivitate în echipă. A fost un meci complicat, cu două ofensive foarte bune. Am fost mai puternici mental și am reușit să ne apărăm bine în momentele cheie. În general, apărarea a lăsat de dorit. Nu am respectat în totalitate ceea ce am discutat și lucrul acesta trebuie să se schimbe pentru jocul cu Peristeri, dacă vrem să avem șanse. Peristeri este o echipă puternică, ei își pun mari speranțe în aceste calificări. Obiectivul lor este să meargă în grupe. Au construit un lot puternic, au un buget mare în acest an și pentru ei nu există altă variantă decât victoria. Presiunea va fi pe ei. Din punctul nostru de vedere, vom face tot posibilul să câștigăm. I-am văzut în câteva meciuri și ne-am dat seama că sunt o formație talentată. Și noi avem armele noastre, care pot să facă diferența. Ei au o bancă puțin mai lungă în acest moment. Acest lucru poate constitui un avantaj, mai ales că noi am disputat deja o partidă. Totuși, pe teren se poate întâmpla orice. Gândul nostru este doar la victorie și vom da totul să câștigăm. 

Parteneri